ПОШАЉИ СВОЈ ФИЛМ!

ПОСЛЕДЊЕ ВЕЧЕ 39. ФЕСТ-а

Последње вечери ФЕСТ-а на свечаној церемонији пре почетка премијере филма Непријатељ редитеља Дејана Зечевића, председник жирија програма Европа ван Европе режисер Горан Паскаљевић уручио је награду Еритроцит македонском режисеру Милчу Манчевском за филм Мајке, који је победио у овогодишњем такмичарском програму. Манчевски се примајући награду захвалио глумцима, екипи филма, дистрибутеру Манаки филму и ФЕСТ-у.
 
Поред Милча Манчевског публици у Сава центру су се обратили директор Дирекције ФЕСТ-а Милош Параментић који је рекао да ФЕСТ опет проживљава своје најбоље године, а уметнички директор Борислав Анђелић истакао је нови оптимизам овогодишњег ФЕСТ-а. Селектор Иван Карл додао је да су за добар фестивал потребни добри филмови, публика и традиција, а да ФЕСТ све то има.
 

 


Након доделе награде премијерно је приказан филм Непријатељ редитеља Дејана Зечевића. Великим аплаузом гледаоци су поздравили екипу филма Непријатељ међу којима су били глумци Александар Стојковић, Вук Костић, Тихомир Станић, Славко Штимац, Љубомир Бандовић, Драган Маринковић и други. Редитељ Дејан Зечевић је, иако протоколарно прогласио Фестивал затвореним, пре свега позвао гледаоце на следећи, јубиларни 40. ФЕСТ.