ПОШАЉИ СВОЈ ФИЛМ!

ЂАНФРАНЧЕСКО ЛАЦОТИ, РЕДИТЕЉ

У филму ‘’Од живота надаље’’ упознајемо Катију која је независна млада жена са мишићном дистрофијом и која жели да буде као и свака нормална особа. Уместо пријатељице Розалбе она пише писма Данилу, њеном дечку у затвору. Када Розалба нађе другог, Катја и даље тајно пише писма. Данила осваја нова страна „Розалбе“ коју никада није упознао.

Гост ФЕСТа, редитељ Ђанфранческо Лацоти о свом утиску о Београду каже:


- У Београду не осећам ону врсту дистанце и затворености које сам осећао у другим источноевропским земљама. Ово је активан град, пун живота и надам се да ћу се вратити поново.

 

Шта вас је навело да снимите овај филм?

- У филму можете видити Катју која је мени испричала причу. Та прича ме је инспирисала и представљала полазиште за филм. Ову причу чуо сам и сам неколико пута, и решио сам да је испричам другима онако како умем и знам, а то је језиком филма.

 

Којим критеријумом сте се руководили бирајући главне глумце?

- Кад је у питању протагонисткиња Кристиана Капотонди, признајем да је она мене пронашла. Синопсис филма је кружиио, а она је дошла до мене оставивши ме без одговора на питање како ме је пронашла. Она је велика звезда и у том смислу је олакшала комерцијални пробој филма. Друга глумица, по имену Николета Романов, је наследница чувене царске руске лозе Роменаов и права је принцеза. Чак и живи у огромном дворцу. Она је фантастичко одиграла улогу глумице са периферије и то је занимљивост пошто са таквим светом никад није имала додира.

 

Да ли сте имали проблема са финансијским средствима?

- Нажалост да. Од регије Лацио требало је да добијем већи износ новца, али то је пропало. Мала сума је обезбеђена од стране националне италијанске телевизије, тако да у сваком случају нисам се извукао без проблема (смех).

 

Да ли тренутно радите на неком новом филму?

- Радим на веома занимљивом филму. И ово је комедија, као и филм ‘’Од живота надаље’’. Ми Италијани у свом ДНК имамо нешто урођено ка комедији. У новом филму бавићу се темом сексуланог злостављања.

 

Али, шта је ту комично пошто је то озбиљна тема?

- Тренутно је у Италији на снази нови закон који се бави овом облашћу који је готово немогуће протумачити. У томе ће бити срж моје нове комедије.