ПОШАЉИ СВОЈ ФИЛМ!

АНА ИКОБАЛСЕТА, МРЕЖА ЗА КОМАРЦЕ

Гошћа ФЕСТа је млада шпанска глумица Ана Икобалсета која је остварила запажену улогу у филму ‘’Мрежа за комарце’’. Први пут је у Београду и из сунчане Барселоне завејани Београд јој делује помало необично.

- Тек сам један дан овде, али имала сам прилике да погледам град, упознам неколико људи и морам да признам да су овде сви веома љубазни. Нажалост, остајем само три дана тако да нећу успети много тога да видим. Сигурно ћу се поново вратити овде, то могу чак и да обећам.

Упознајте нас са својом улогом у филму.

- Моја улога је тешка и комплексна пошто показује однос између мајке и ћерке. Сваки од ликова у филму игра према друштвеним улогама које су им наметнуте. Тако исто и мој лик. Она не живи онако како она жели, њу то нико и не пита. Она игра по правилима која су јој наметнута стога њен живот, али и животи других људи који се појављују у филму изгледају црно-бели. А то није живот. Мој лик покушава да васпитава своју кћерку, али то ради на погрешан начин. Она је посматра као одраслу особу. Други лик у филму, њена сестра, свог одраслог сина васпитава као да је дете. Мој лик је у том смислу дискутабилан. Интригантан је и можда збуњује, али може да поучи. Сви ликови су веома реални и у овом филму људи заиста могу да виде како не треба васпитавати своју децу. Неке особине јесу преувеличане, али овај филм је утолико значајан јер отврара неку нове, важне теме којима треба посветити пажњу.

Испричајте нам неку анегдоту са снимања филма.

- Девојчица која је глумила моју ћерку, иначе преслатко дете које има пет година, требало је да сними сцену у којој једе сладолед од чоколаде. Неколико секунди пре почетка снимања, само је рекла како не воли, готово да не подноси чоколаду. Настала је општа паника на сету, да би се она насмејала и казала како се шали. Слично је урадила и неколико дана касније. Затицали смо је како плаче по ћошковима, а она би нам, онако уплашеним, рекла како се спрема за сцену у којој заиста треба да плаче.