ПОШАЉИ СВОЈ ФИЛМ!

РАЗВАН ВАСИЛЕСКУ, БИБЛИОТЕКА ПАСКАЛ

Гост овогодишњег ФЕСТ-а је  и румунски глумац Разван Василеску, јeдан од главних глумаца у мађарском филму Библиотека Паскал:
“За почетак цитираћу господина Фајнса и захвалити се ФЕСТ-у на позиву да будем гост фестивала. Велика ми је част и захваљујем вам се још једанпут на позиву. Веома сам импресиониран филмом Кориолан редитеља, продуцента и главног глумца Рејфа Фајнса  коме желим да честитам на овом филму. Такође честитам и српским глумцима који су глумили у филму, који су били веома добри и не можете да приметите разлику између њих и британских глумаца у филму.
"За остварење Библиотека Паскал који је на програму ФЕСТ-а, могу да кажем да је  веома емотиван и леп филм."

 

Библиотека Паскал

Мона Папару је држављанка Румуније мађарског порекла. На обали Црног мора упознаје одбеглог робијаша који је узима за таоца и закључава се с њом у бунгалов у кампу за туристе. Њих двоје заједно проводе ноћ, али идућег дана полиција опкољава камп и Виорела убијају у покушају бега. Као плод страствене ноћи проведене са Виорелом, Мона рађа девојчицу и даје јо има Виорика. Мона живи сама са својом трогодишњом ћерком зарађујући за живот тако што поставља марионетске представе. После једне представе изненада среће свог оца Гигија Папаруа које није видела годинама.

 

Филм Библиотека Паскал има пројекције у ДКЦ-у у суботу 26.ll у 23.00 и 27.ll у 15.30.