ПОШАЉИ СВОЈ ФИЛМ!

39. ФЕСТ од 25.II до 06.III 2011.

 

Прва конференција за новинареОве године „свако од вас може да бира у ком је филму“ у програмским целинама:
 
ГЛАВНИ ПРОГРАМ

ФЕСТ ПРЕДСТАВЉА
HOLLYWOOD
ПАНОРАМА СВЕТСКОГ ФИЛМА
ЕВРОПА ВАН ЕВРОПЕ 
ЕВРОПА У ЕВРОПИ
ИЗАБРАНИ ДОКУМЕНТАРЦИ

 
Нови уметнички директор, г. Борислав Анђелић и селектор, г. Иван Карл су за овогодишњи ФЕСТ изабрали преко 70 филмова, што ће овогодишњи ФЕСТ учинити “најфилмичнијим” у последњих неколико година, а са толиким бројем филмова и диверзитетом програма, мало ко ће остати незадовољан. Програм је састављен, како од оног већег броја филмова које набавља сама „Дирекција ФЕСТ-а“ само за Фестивал, тако и правовременом сарадњом са пет водећих домаћих дистрибутерских кућа. 

И предстојећи ФЕСТ приказаће скоро све најбоље и награђене филмове са највећих Фестивала у последњих годину дана: Берлина, Кана, Венеције, Торонта, као и бројне друге значајне нове филмове светске продукције. Фестовској публици биће приказани најновији филмови великог броја значајних аутора, филмови најмлађих, будућих звезда светског филма, kao и три премијере значајних домаћих аутора. 

Oвогодишњи ФЕСТ отвориће холивудски глумац Ралф Фајнс, oвог пута у улози редитеља, чији ће дебитантски филм Кориолан бити и приказан на свечаном отварању. Фестивал ће затворити филм Непријатељ редитеља Дејана Зечевића. 

39. ФЕСТ 2011. ће се, већ као традиционално последњих година, одржати у Сава центру, Културном центру и Музеју Кинотеке, али му се ове године изнова прикључује и нова, реновирана дворана Дома омладине. 

Као и прошле, НИС - Гаспром њефт је и ове године Генерални спонзор Фестивала, чиме потврђујемо успешну сарадњу и заједничку љубав према филму. 

Већ од новембра месеца публика и поштоваоци ФЕСТ-а имали су прилику да на више сајтова интерактивно, снимајући ауторске видео радове, доприносе и самој кампањи У КОМ СИ ФИЛМУ? (www.ukomsifilmu.rs). 
Од инсерата из 10 најзанимљивијих видео радова монтирана су два званична ТВ спота за 39. ФЕСТ. Завршна кампања под тим слоганом трајаће од 20. јануара до краја Фестивала, 6. марта 2011. Најбољи видео рад и аутор биће представљени на вечерњој пројекцији у Сава Центру последњег дана ФЕСТ-а, а аутори прва три видео рада ће добити по 2 комплета улазница. У емисијама Хронике Феста на РТС-у, биће представљени најбољи радови. 

Улазнице, по популарним ценама, биће пуштене у продају већ од 1. фебруара.

 

Филмови 39. ФЕСТ-а (кликните овде)